SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE

 

Heihei! Tenkte jeg skulle svare på spørsmålsrunden, hvor jeg fikk inn en del spørsmål. Er ikke alt jeg svarer på, men det meste.  Er det noe mer du lurer på, bare spør! Kontaktinfo til høyre.

Hvor skal du reise?
Jeg skal reise til Long Beach i California, i USA. Skal bo på en skole, som heter California State University Long Beach, eller enklere sagt, CSULB. 

Når reiser du?
Jeg reiser 25. juni!

Reiser du med en venn eller alene?
Jeg reiser helt alene, men har blitt kjent med så mange allerede at det ikke føles sånn! Har også møtt flere av dem flere ganger. Superkoselig!

Hvem du hvem du sover på rom med, og hvordan bestemmes det?
Ja, jeg sover på rom med en som heter Rachel. Det er sånn at man kan finne en med samme kursnummer, også be EF om de kan sette dere opp som romkamerater. Og på min destinasjon, altså Long Beach, så sover man 2 og 2.

Går man på skole der nede?
Ja, det er jo grunnen til at man drar, på et vis. Det er 4x40min skole mandag-torsdag, men det er jo ikke kjedelig skole! Mesteparten av tiden går på å bruke det engelske språket, i internasjonale klasser. Man har også et prosjekt hvor man skal lage en film fra reisen. Hva koster det?
Selve reisen,  med fly, bo, frokost og lunsj man-tors, simkort, koster 49000kr(først 40, men ble endret pga. valutatillegg. Så kommer utflukter i tillegg, og skal man på alle koster det 9100kr. Så shopping og mat ellers, på rundt 20 000kr tenker jeg. Så utrolig dyrt, det er det.  Men det er en utrolig opplevelse!

Hvorfor valgte du å dra dit du drar?
Jeg valgte Long Beach fordi det rett og slett virker som verdens beste sted å tilbringe sommeren. Utfluktene som hører til visste jeg også at var veldig spennende, og det var rett og slett det jeg hadde mest lyst til. Jeg så også på Florida og Australia, men er glad det ble Long Beach.

Vertsfamilie eller campus?
Jeg skal bo på campus, noe jeg er tror var riktig valg. Forholdet man får med alle de andre menneskene man reiser med blir nok mye sterkere, og mye morsommere på den måten. Til tross for at man får oppleve kulturen på en helt annen måte i vertsfamilie. Og i tillegg, siden jeg reiser alene, er det mye truggere på campus. Har jo hørt tusen skrekkhistorier fra folk i vertsfamilier på språkskoler, hvor de bare gir f i de som bor der. Men det betyr jo selvfølgelig ikke at man kan få en super familie! 

Er det mye skole?
Nei, som sagt er det bare 4x40 min fire dager i uken. Og det er jo ikke skole som vi er vant til, så det tror jeg skal gå utrolig fort. Og jeg er der jo fordi jeg ønsker å bli bede i engelsk, og for å bli tryggere på engelsken min.

Er det utflukter man drar på, hvilke?
Ja, man kan dra til Universal Studios, Disneyland og Adventure Park, San Fransisco, Las Vegas og sannsyneligvis Six Flags. Dette er de man må betale for. Men vi kommer også til å dra til San Diego, flere ganger til Las Vegas, på en svær outlet, til kjente strender som Santa Monica, osv osv.

 


Jeg har veldig lyst til å dra, men usikker på om jeg tør? Hvilken aldersgruppe er de som dra, og drar du alene?
Jeg drar alene ja. De fleste er mellom 16 til 17 år, men det er jo flere som er litt plus minus. Jeg synes hvertfall at det hele med språkreise er å reise alene. Du er avhengig av å være selvstendig, og pga. dette får du anledningen til å utvikle deg. For meg var det egentlig aldri et alternativ å dra men noen jeg kjente fra før. Da blir så mye av spenningen borte!

Betaler du reisen selv?
Jeg betaler rundt 2/3 selv!

Burde jeg velge campus eller vertsfamlie?
Det kommer litt an på hva du tenker er viktigst å oppnå med reisen. Ønsker du å oppleve ny kultur i et fremmed land, vertsfamilie, helt klart. Men ønsker du å oppleve det å bo på en amerikansk skole, og å knytte bånd med mange nye venner, da bor du på campus! Tror det er max 10 av sikkert godt over 300 som skal til Long Beach som har valgt vertsfamilie, haha.

Hva gleder du deg mest til?
Det tror jeg må være det å generelt reise til et helt nytt sted, og å bli kjent med masse nye mennesker!

Jeg har kjempelyst til å reise på språkreise, vet ikke helt hvor, men er veldig sjenert! Er redd for at det ikke skal gå bra. Pluss jeg er ikke supergod i engelsk muntlig, så ja!
Det jeg tenker, er at du ikke kan dra på en sånn reise innstilt på at du er supersjenert. Tenk på at de menneskene du reiser med, de aner ikke hvem du er. Om du er sjenert eller ei. Da kan du rett og slett bestemme deg for å ikke være det, og bare hoppe i det, selvom det kan være litt skummelt. Men etterhvert blir du komfortabel med menneskene, så går det nok helt fint. Og du er der jo for å forbedre engelsken din, da er det jo bare dumt om du er utlært!

 


Hvordan bør man tjene opp penger til turen?
Haha, det er ikke meg du bør spørre om det altså. Jeg har leeeenge prøvd å få meg en jobb, men i Oslo er det så godt som umulig når man er under 16, uten noen erfaring. Så det skjedde ikke, men jeg vasker hos både mamma og pappa, og jeg bruker generelt lite penger i forhold til vanlig. Så jeg har jo fått spart opp litt. Men konfpenga går jo her, haha.

Hvilke butikker SKAL du på?
Har egentlig ikke noen veldige shoppingplaner enda, men må nok en tur innom Supreme, Zumies, Stussy og Adidas Originals Store, haha.

Hva har du planer om å kjøpe?
Har ikke store planer om det heller, men litt klær, mye sko, sminke og MAT.

Hva slags kamera skal du ha med?
Skal ha med Canon EOS 600D og GoPro, og evt. et lite kompaktkamera.

Hvordan famt du andre som skal reise? Finner ingen som skal til min destinasjon..
Søkte rett og slett bare Long Beach 2015 på facebook, jeg, haha. Også er det jo selvfølgelig mange å finne på MyEF.

Hva tror du er aller viktigst å ha med når man skal på en sånn her tur?
Et åpent sinn! Det tenker hvertfall jeg er det aller viktigste. Har du ikke det, blir få ting akuratt som du forestilte deg, og du blir skuffa. Og det fungerer dårlig på en sånn tur, haha!

Håper du fikk svar på det du lurte på!


Ønsker du en gratis informasjonsbrosjyre, eller rabatt på bestillingen av reisen, ta kontakt! Kontaktinfo finner du i sidebaren.

#språkreise #reise #california #EF

Les mer i arkivet » August 2016 » Juli 2016 » August 2015
legg meg til som venn


Hei, mitt navn er Andrea, og jeg er en 17 år gammel jente fra Oslo. I juli 2016 reiser jeg til Cairns i Australia på utveksling, hvor jeg skal være de neste 12 månedene. Bloggen er hovedsaklig for familie og venner, og for å ha et sted å ta vare på alle minnene jeg vil få det året jeg er der nede.
KontaktMail: a.p.h@live.no
Facebook: Andrea Pasman Hauger


Kategorier
hits