uka som gikk

lokal tid: 6:15pm

Da var enda en uke over, og bare 4 uker igjen til ferie!! Gleder meg som et barn, allerede alt for lei skolen. Denne skoleuka var egt relativt kjedelig. Var syk en av dagene, og ellers skjedde det ikke stort. Var ute å spiste middag med fæmmen, inklusive sønnen og kona til vmor, med 2 barn og 1 utvekslingstudent. (akkurat det er helt vilt. de er 22 år, har to barn, en på 2 år og en under 1, to hunder, og en utvekslingsstudent?? det er jo to år eldre enn broren min?? sykt) Det var veldig hyggelig, og vi spiste på en veldig fin sportsklubb. Ellers var det lite som skjedde, skolen var sånn sett kjedelig som alltid, haha.

Helga fløy jo forbi som den alltid gjør. Fredag var vi på BBQ med en hel haug av de internasjonale, som var veldig koselig. Lørdag spiste vi pannekaker til frokost på Helgas Pank´cake House(<3beste) og resten av dagen bare slappa vi av. Dro også på en fest til noen australske, men den var så dårlig at vi nesten snudde i døra, og dro tilbake til byen. Dagen igår gikk med til prokrastinering av engelsklekser, solte meg litt, og ellers bare slappa av. Er utrolig fint vær her, og sykt godt og varmt<33 vinteren her <33I dag hadde jeg den første treningssøkten her nede i tillegg. veldig lenge siden sist, men gud hvor godt! Er et helt okei treningssenter, ikke særlig moderne apparater, men er samtidig badebasseng der, eget jentegym, boksesal osvosv. tTrener med en sveits venninne, som er veldig bra!

Pappa spurte meg forresten om å rangere livet mitt akk nå fra 1-10, og jeg svarte 9. Må si det er veldig bra!!

instagram lately

Tenkte jeg bare kunne slenge opp litt fra instagrammen min, siden jeg har blogget så lite. følg meg @andreapasman

Dykking i The Great Barrier Reef

lokal tid: 9:46pm

(Nå har vi endelig fått wifi hjemme, og skal dermed prøve å blogge litt mer ordentlig, og jevnlig)

Denne helga var vi å dykket i Great Barrier Reef. For to uker siden fullførte vi første halvdel av Open Water Dive Course, hvor vi lærte teori og var i basseng. Denne helgen dro vi ut for å fullføre siste del av kurset. 

Klokka 8 lørdag morgen dro vi ut med buss til båtterminalen, og gikk på en båt der. Den kjørte vi i rundt en time, før vi bytter over til en større båt. Egentlig skulle vi gjøre de to første dykkingene på den lille båten, men av en eller annen grunn byttet vi over til den store med en gang. Her skulle vi sove over, så det var digg å bare bytte med en gang. De fire første dykkingene var med instruktør(3 første dag, 2 siste andre dag), og den siste var helt på egen hånd (med en buddy, som man alltid skal være med). Det var utrolig morsomt, og en helt utrolig opplevelse! Jeg hadde ikke forventet at det skulle være så "enkelt" som det var, men det var ikke noe problem! Er utrolig mye stress med alt utstyret, men når du først er i vannet er det så morsomt! 

Jeg skal være ærlig, Great Barrier Reef var faktisk ikke så Great som man forestiller seg. Jeg så for meg et hav av farger, men det meste var helt utvaska. Uansett var det utrolig fint, og jeg har både sett Nemo og en stor skilpadde, og masse haier, så det er utrolig gøy.

Noe som egentlig var det mest spennende på turen var en "nattsnorkelling". Etter middag og solnedgang, hoppet vi i våtdraktene atter en gang, tok på snorkel og la oss ned på en liten platform som de senket ned i vannet. Så kasta de ut noe form for mat til fiskene, og rett foran oss svømte det utallige svære fisker, og MASSE haier. De var bokstavelig talt rett foran oss, og det var en hai som svømte inn i goproen min flere ganger!! sykt opplevelse.

Det var en utrolig bra helg, og jeg er nå også en sertifisert dykker! Håper jeg får dykket mer mens jeg er her, selvom det er veldig dyrt.

snakkes<3<3 

Første måned som utvekslingsstudent

I lange tider har jeg blitt rådet om å komme meg ut i verden, for å oppleve mer enn det som er kjært og nært, for å bli mer kjent med meg selv og den store verden rundt meg. ?Dra på utveksling, det er helt fantastisk!?

Alt dette stemmer nok også helt sikkert. Jeg burde dra ut for å oppleve,  for å bli bedre i engelsk, for å prøve noe helt nytt. Jeg lærer nok masse om meg selv, og vokser nok mye det året jeg er her. Men det var en ting de glemte å fortelle.

Og det er hvor jævla skummelt det kan være.

De aller fleste dagene koser jeg meg masse, og har the time of my life. Men så er det de litt kjipe dagene. Vi alle har de, og jeg hadde de hjemme i Norge også.  Men her er det så utrolig mye verre. Hjemlengselen kommer som et slag i trynet, og alt jeg vil er å dra hjem.  Jeg har tenkt mange ganger på hva foreldrene mine ville sagt om jeg sa jeg ville hjem, og hva alle vennene mine hadde sagt. Det jeg har kommet frem til er at jeg aldri, aldri, ville dratt hjem. Ikke nødvendigvis fordi alt her er bra likevel, men fordi jeg ikke hadde klart å innrømme for meg selv, og for alle andre, at jeg ikke var sterk nok til å klare det.

Hele livet har jeg tenkt at jeg klarer meg på egen hånd. At jeg ikke trenger noen å støtte meg på, eller å søke trygghet hos. En ting jeg har lært her nede, er at det er feil. Jeg trenger trygghet og jeg trenger noen å støtte meg på. Heldigvis har jeg fått noen utrolig gode venner her nede, at jeg nå har det her nede også.

Man skulle trodd at alt som skjedde på utveksling var spennende, men når livet her blir hverdag, merker man utrolig godt at det er så mye som mangler. Små ting som er en del av hverdagen hjemme, som bare er borte nå. Det er først nå man innser hvor viktige de små tingene er, og hvor mye det egentlig betyr.

Ikke misforstå, jeg koser meg masse her nede. Jeg gjør noe gøy nesten hver eneste dag, og opplever stadig nye ting. Jeg møter nye mennesker jeg ellers aldri ville blitt kjent med, og jeg lærer stadig nye ting om verden, og meg selv. Jeg vet også selv, at om 11 måneder, så er jeg så takknemlig for at jeg bestemte meg for å dra, desto mer glad for at jeg ikke dro hjem.

 

(ikke bli bekymra nå mamma og pappa, jeg har det fint. men jeg savner dere veldig<3)

 

Les mer i arkivet » August 2016 » Juli 2016 » August 2015
legg meg til som venn


Hei, mitt navn er Andrea, og jeg er en 17 år gammel jente fra Oslo. I juli 2016 reiser jeg til Cairns i Australia på utveksling, hvor jeg skal være de neste 12 månedene. Bloggen er hovedsaklig for familie og venner, og for å ha et sted å ta vare på alle minnene jeg vil få det året jeg er der nede.
KontaktMail: a.p.h@live.no
Facebook: Andrea Pasman Hauger


Kategorier
hits