Bestill språkreise nå!! Spar 5500 kroner!

Bestill språkreise innen 21. August og spar opptil 5000 kroner!

Har du lyst til å reise på språkreise neste sommer, og oppleve den beste sommeren noensinne? Da bør du bestille nå, via meg! EF har masse rabatter frem til 21. august, og du kan spare opp til 5000 kroner! (Det er mye penger til bra shopping;) ) og om du nevner mitt navn under bestillingen så får du enda 500 kroner avslag. 

 

Skriv inn navnet mitt sånn under bestillingen! bestiller du nå sikrer du også at du får dratt på akkurat det kurset du vil, før det blir fullt!! Tro meg, det er virkelig verdt det! Jeg hadde den beste måneden i Long Beach noen sinne!Bestill brosjyre HER!! Det er helt gratis! 

Og uansett hva du lurer på, send meg en mail: a.p.h@live.no eller på Facebook, Andrea Pasman Hauger, så svarer jeg med en gang!

Svar på spørsmålsrunde - DEL 1

Delte det opp i to deler, så det er litt enklere å lese alt, så det ikke blir alt for masse! Håper det hjelper deg med det du lurer på

Hvorfor valgte du Long Beach?
Jeg valgte Long Beach fordi jeg hadde lest så mye bra om den destinasjonen før på andre blogger og hjemmesiden deres. Har også alltid hatt en drøm om å dra til California, så det tok ikke lange tiden før jeg bestemte meg for Long Beach, noe jeg er utrolig glad for!

Kan du lage en oversikt over hva språkreisen kostet?
Selve reisen, med fly, bo, frokost og lunsj mandag-fredag kostet ca. 50.000 kroner. Alle ekstrautfluktene kostet ca. 10.000 kroner. Så kommer shopping og mat ellers i tillegg, hvor de aller fleste hadde med mellom 20.000-30.000 kroner. Jeg hadde med 25.000, som var helt perfekt for min del. Totalt blir dette på rundt 85.000 kroner. Så ja, dyrt er det. Det var ekstra dyrt pga. dyr dollar, så jeg vet ikke helt hvordan det blir til neste år. Men, du kan få rabatt om du bestiller via meg, så bare ta kontakt!

Hva kostet utfluktene du var på?
Las Vegas kostet 2400 kroner, San Francisco kostet 4200 kroner, Disneyland kostet 1400 kroner og Universal Studios kostet 1100 kroner. San Diego skulle være inkludert, men kostet ca. 400 kroner. 

 Hvor mye penger tok du med, og hvor mye brukte du? 
Jeg tok med rett under 25 000 til mat og shopping, og kom hjem med 500 kroner, så det var helt perfekt, haha. 

Snakker dere mye engelsk der nede eller blir det mye norsk?
Jeg dro dit med forventninger om å snakke masse engelsk, men det skjedde ikke. Klassen min som skulle være internasjonal, hadde kun nordmenn og 2 spanjoler. Ergo, man snakket norsk med mindre man var i gruppe med en spanjol, eller snakket med læreren. I tillegg ble de ulike nasjonalitetene veldig splittet, så man var kun med sine egne. Fikk en god spansk venn, men det var det. Så det er noe jeg ble veldig skuffet over, siden jeg ville forbedre engelskuttalen min mye. Men det var kun vår kursdato som hadde så stor del nordmenn, så prøv å finn ut hvilke datoer med fler nasjonaliteter. 

Hva var det aller beste med reisen?
Det er et vanskelig spørsmål, men det må vel være vennskapet jeg fikk med folkene der nede, spesielt de jeg var mest med, og alle de spennende tingene vi opplevde. Blandes nasjonalitene godt? Er man mye med folk som ikke er norske?
På vårt kurs var så godt som alle nordmenn, og noen få få få spanjoler og franskmenn tror jeg. Så her var man mest med sine egne. Men andre kurs hadde mange flere nasjonaliteter, så tror det var annerledes der. 

Hva synes du om EF? var du fornøyd med hvordan de gjorde ting?
Hm, det var en del ganger jeg synes vi fikk litt lite beskjeder og at ting tok litt for lang tid, men med tanke på hvor mange ungdommer vi var, skjønner jeg det egentlig veldig godt. Så man må dra på en sånn tur med positiv innstilling, hvis ikke funker det ikke, rett og slett. Men jeg synes det gikk helt fint, og var 100% verdt det. 

Ble man splitta opp der nede, eller var alle med alle? Sånn "de kule" var en gjeng, "de teite" var en gjeng, osv?
Jeg skal være ærlig, og si at ja, man ble det, og ja det var noen med litt færre venner enn alle der. Men, alle sammen fikk noen å være med, så det er ingen ting å bekymre seg for. Og de aller fleste kjente mange via Facebook gruppa før de dro, så alle hadde noen. Så lenge du er klar for å få nye venner, så der det ikke noe problem!

Hvilken alder er de fleste der?
De aller fleste var 00 eller 99, men også noen eldre og yngre. 

Tips til å spare opp penger? Hvordsan klarte du det?
Spar ALT du får til bursdager og alt sånn. Søk på jobber, prøv å finn noen foreldrene dine kjenner som du kan jobbe for, det hjelper masse. Spør om å vaske hjemme, spar evt. månedslønn, og bruk også litt av konfirmasjonspengene. 

Reiste du alene? Fikk du noen venner?
Jeg reise alene ja, men hadde venner allerede på flyplassen! Fikk venner for livet der nede, så det var bare gøy å reise alene. Da er man jo nødt til å finne venner!

Snakket dere mye foran klassen, og hadde presentasjoner?
Vi hadde ikke noe særlig presentasjoner, men ja vi hadde aktiviteter hvor man snakket høyt foran klassen. Men det er jo hele poenget, å snakke og å bli trygg på engelsken!

Hva er det viktigste på en sånn tur?
Sa det en annen gang også, men det viktigste er godt humør og åpent sinn. Da blir turen så utrolig mye bedre. Tro meg, jeg merket at jeg til tider hadde det mye bedre enn andre, som bare var negative og så på det dårlige. 

Fra en til ti, hvor fornøyd er du?
11! Helt klart. Hadde den beste sommeren noen sinne, og ble kjent med fantastiske mennesker. Og hallo, 4 uker i California er jo en drøm!

Del 2 kommer snart!

Spørsmålsrunde - Språkreise Long Beach

Hei! tenkte å kjøre igang en aldri så liten spørsmålrunde om språkreisen. Still spørsmål om alt med relevant til turen, og jeg skal svare så godt jeg kan!! Svarer nok i løpet av helgen.


Husk at om du ønsker å bestille, uansett hvilken destinasjon, så får du rabattkode av meg!! Du kan spare opp mot 5000kr!

video - EF språkreise long beach 2015

Satt sammen denne videoen relativt raskt, så den er ikke veldig bra. Filmet egentlig veldig lite på turen, så satt den sammen mest for min egen del. Men, tenkte kanskje noen av dere var interessert i å se, om dere skal reise en gang! :)

#språkreise  #eflongbeach #video #california

Eventyret er over

Det føles som om det er noen få dager siden jeg satt i bilen på vei mot Gardermoen. På starten gikk tiden så sakte, men nå har de siste ukene bare flydd forbi. Alt det fantastiske jeg har opplevd, alt jeg har sett og hørt, alle de utrolige menneskene, alt gjør at jeg sitter igjen med en ufattelig god følelse. I går var siste dagen, og siden vi er så mange, flyr 25. juni gjengen i 4 puljer. Kan ikke huske sist jeg gråt så mye. Hele gjengen var spredd utover de ulike flytidene, og det var så trist å si farvel. Spesielt til de som bor langt unna Oslo. Jeg hadde aldri trodd man kunne bli så gode venner med noen på kun 4 uker, men jeg tok visst feil. Vennskapet i gjengen her nede er virkelig gull verdt. Det var så vondt å skilles fra dem, etter å ha vært med dem 24/7 den siste måneden. De menneskene her har virkelig sørget for at dette ble den beste sommeren noen sinne.

Det rotete rommet til Rachel og meg, skoletimene med Alisia, kantinefrokost med gjengen, alle de sene turene til Target, parkeringshuset, bussturene i trange gule skolebusser, strawberry surf rider på Jambajuice, søppelmaten, da vi dro til badeland, potetgull i friminuttet med Krissy, kicket på toppen av Starthosphere, avskjeden vår, åååenanaaoeøvk jeg kan fortsette i evigheter. Dette har virkelig vært et eventyr, og jeg kommer til å huske det for alltid. <3333Takk for den beste måneden i mitt liv <3 cali4ever

 

Vegas baby

 

Hallo! Den siste helgen under oppholdet dro vi til Las Vegas!! Denne utflukten kostet 2400 kroner, om jeg husker rett. Vi dro fredag formiddag, og stoppet på et outlet på veien. Dette het Ontario Mills Outlet. Var et helt greit outlet, med en god del bra butikker. Vi dro etterhvert videre, og kom frem i las Vegas rundt midnatt. Hotellet het Hamptons Inn Tropicana. Vi fikk utdelt nøkler, og gikk rett opp på rommene til curfew. Hotellet var helt greit, var egentlig litt hjemmekoselig, haha. Bodde på rom med Rachel, Katarina og Susann <3333

Lørdag morgen var det hotellfrokost, som var betydlig bedre enn i San Francisco. Det var overskya, mend et var egentlig HELT greit, siden det da til og med var alt for varmt. Vi møtte i 10-tiden, og kjørte buss til den ene siden av The Strip, som er hovedgata i Vegas. Her fikk vi veldig god tid til å shoppe og se rundt, før vi skulle møte på andre siden og bli plukket opp av bussen. Så dro vi tilbake til hotellet, for å fikse oss for å dra til The Stratosphere, som er et slags utkikkstårn, med syyykt god utsikt over hele Vegas. Før det skulle de som dro til San Diego få spandert limo, pga. busstrøbbel, men dette var heller en skuffende partybuss vi kjørte i max 15 minutter. Vi spiste også mat der, på en buffet med veldig god mat! Oppe i tårnet er det også flere ulike karuseller, og vi fikk en inkludert billett til en av disse. De jeg var med ville selvfølgelig ta noe som het Big Shot, som skøyt deg høyt opp fra toppen av tårnet. Jeg har jo selvfølgelig høydeskekk og planla å feige ut i køen, men, det var ikke kø. Så jeg hadde jaggu ikke neo valg. Var dritskummelt, men også sykt morsomt. 

Søndag gjorde vi egentlig det samme som på starten av lørdagen, bare med litt ulike møtesteder. Vi fikk sett enda mer av Vegas, og fikk shoppet enda mer. Så møtte vi ved bussene og dro hjemover rundt 3-tida, og kom frem relativt sent.

Vegasturen var dritbra!! Var en sykt fascinerende by, hele det at den bare popper ut av ingenmannsland, og er den fete byen. Eneste som skuffa meg var at vi ikke fikk sett Bellagio Fountains, som jeg virkelig gledet meg til. Jaja, fint var det uansett!

 

San Francisco weekend

Hola! Sorry for dårlig oppdatering i det siste, men sist uke var egentlig ikke noe spesiell, så da lot jeg heller være å blogge. Vi har hovedsaklig bare hatt skole, vært i Malibu og på Laguna Beach. På torsdag hadde vi også en kokkekonkurranse, hvor jeg selvfølgelig endte opp med å bli med på, hahah, som resulterte i en sterk annenplass med vår multikulturelle bruschetta. 

På fredag morgen dro ca en tredjedel av kurset vårt mot San Francisco. Dette var en ekstra utflukt, som kostet 4200 kroner forresten. Ble selvfølgelig litt forsinkelser der og, meeen gikk jo fint. Bussturen tok rundt 10 timer, men det gikk overraskende fort. De viste et par filmer, og vi stoppet noen ganger. Da vi endelig kom frem til hotellet, var de der i noen få minutter før vi dro videre. Da dro vi til noe som heter Union Square, med dritbra shopping. Vi var der dessverre ikke så lenge, siden vi dro videre til noe som heter Fishermans Wharf, tror jeg(?) Der skulle vi spise middag, og noen andre jenter og jeg spise på Applebees. Og maten var drit!!!god!! Må spise der om jeg ser den et annet sted. Dro tilbake til hotellet i ellevetida og la oss der. Jeg og roomien min ble plassert med to jenter vi aldri hadde snakket med, men det funka, hahah. På lørdag morgen satte vi kursen mot Golden Gate bridge, hvor vi først kjørte over og tilbake, så fikk vi lov til å se på og ta bilder av broen. Jeg vet ikke hva det er med den broa, men den er utrolig sjarmerende. Den er ikke engang så veldig fin, men samtidig veldig fin, haha?? om det går? Etter det dro vi til et sted som het Haight, som er et hippiestrøk i San Fran. Det var utrolig masse rare mennesker der, men det var veldig morsomt, siden det er så ekstremt annerledes enn i Norge. Etter det dro vi til et utroolig fint utkikkssted som heter Twin Peaks. Utsikten der var rett og slett nydelig. Tok masse fine bilder, og man kunne se over hele San Francisco. 

Etter det fikk vi litt tid på hotellet, før vi dro tilbake til Fishermans Wharf for å shoppe. Det var dessverre 0 interessant shopping, men vi fikk nå tiden til å gå uansett. Mange interessante mennesker og mye kult å se på. Så var det felles middag på Hard Rock, og EFdisco etterpå. Den var dessverre ikke veldig bra, men det gikk fint. Så hadde vi innetid 00.30, og la oss en stund etter det. 

På søndag skulle vi være pakket og klare før frokost på hotellet, men hotellfrokosten SUGDE. ALLE var klare for digg buffet med ordentlig mat, well, nei. Det var muffins, bolle, arme riddere og nei vettu hva, ikke innafor. Vi dro heller på Starbucks vi, haha. Etter frokost skulle vi ta båt under Golden Gate Bridge og forbi Alcatraz. Var veldig fint å få sett broen under ifra! Øya Alcatraz var også veldig kult, og for de som ikke vet hva det er, så var det en øy hvor de holdt de farligste fangene fanget en gang tilbake i tiden. 

Etter båtturen dro vi hjem, og var hjemme i ti-tiden. Helga i San Francisco var virkelig en bra helg, og absolutt verdt pengene. Jeg vurderte lenge å droppe utflukten, men gjorde det heldigvis ikke. Hva det er med Sam Francisco som gjør det til en så fin by, det vet jeg ikke helt. Det er bare en utrolig sjarmerende by. Med masse rare mennesker, og mye fint å se på, blir det til en av de fineste byene jeg har vært i. Jeg trivdes veldig godt dit, og skal absolutt tilbake engang igjen!


4th of July at Disneyland

Hei! På lørdag den fjerde juli besøkte vi Disneyland!! Det var også en ekstrautflukt vi måtte betale for, og den kostet 1400 kroner. Vi var alle veldig gira, og jeg hadde aldri vært på noe Disneylandlignende før. Disneyland i LA består av to parker, California Adventure Park og åpenbart Disneyland. Vi startet dagen i Disneyland, men var ikke der så altfor lenge, siden det var veldig masse mennesker der, og veldig mye kø. Ble også forresten skikkelig skuffet over Disneyslottet, som i hodet mitt var gigantisk, men som i virkeligheten var veldig lite.

California Adventure Park var bedre etter min mening. Færre mennesker, og bedre karuseller og sånn.  Vi var i parken i 11 timer eller noe, som egentlig var alt for lenge. Vi var der jo sent for å se fyrverkeriet, siden det var nasjonaldag. Men, da vi skulle se på, havnet vi inni en svær folkemengde som bare bevegde seg i en strøm fremover, og man fikk rett og slett ikke lov til å stoppe eller finne seg en bra spot, så vi så ca ikkenoe. Ble skikkelig skuffa, siden jeg elskeeer fyrverkeri. Jaja, var fint uansett. 

 Hadde det veldig fint hvertfall, som dere kanskje ser over!! Disneyland er et magisk sted! 


 Ønsker du en gratis informasjonsbrosjyre, eller rabatt på bestilling av reise, ta kontakt! Kontaktinfo finner du i sidebaren.

#språkreise #EF #longbeach #california

San Diego

Klokken 19.04 i California

Hallo! På fredag dro vi til San Diego. Det skulle egentlig være en inkludert utflukt, men vi måtte plutselig betale for den. Det var tross alt bare 400 kroner, så det var ikke noe problem, selv om det var litt dårlig. Og så heldige vi var, så tok bussturen 4 timer mer enn den skulle, fordi busstrøbbel. Det var ikke engang vår buss det var noe gæren med, men den andre, som vi måtte vente på. 

Vi dro først til et hotell som tydeligvis var en av de viktigste severdighetene i San Diego, noe jeg synes var veldig unødvendig? Vi prioriterte det før Old Town, siden vi måtte droppe noe pga. forsinkelsene, som egentlig var veldig dumt. Vi skulle til Pacific Beach, men ingen av oss var keen på stranda, så vi var heller i området rundt, spiste lunsj og handlet litt. Etter det dro vi videre til et kjøpesenter som het Horton Plaza i downtown San Diego, som også var veldig bra!
Synes San Diego var en veldig fin by, var bare synd vi så mesteparten gjennom et bussvindu. Men, hadde ikke gjort noe om jeg droppet turen heller. 

 


 Ønsker du en gratis informasjonsbrosjyre, eller rabatt på bestilling av reise, ta kontakt! Kontaktinfo finner du i sidebaren.

#språkreise #EF #longbeach #california

UCLA og Beverly Hills

Hallo! Sorry for mitt lille fravær her i det siste, men ja, tiden strekker ikke alltid til til å blogge!

På onsdagen var det først skole tidlig på dagen, og temaet for dagen var musikk. Vi har ulike temaer hver gang, med aktiviteter tilpasset temaet. Etter skolen dro vi til UCLA og Beverly Hills. Selvfølgelig tok jeg med kameraet som jeg alltid gjør men selvfølgelig la jeg igjen minnekortet på rommet, såå det ble bare noen mobilbilder. UCLA var en veldig fin og stor skole, som vi ble guidet litt rundt på. For å være helt ærlig skjønte jeg ikke helt hvorfor vi dro dit, men vi gjorde det, og det var for så vidt greit. Etter vi hadde blitt vist noen deler av skolen gikk vi litt rundt på egen hånd, og jeg spiste en driiitdigg burger. Måtte bare få med det hehe

Etter UCLA dro vi til Beverly Hills, og guri der var det så utrolig fint. Husene der var heeelt sjuke å se på, wow. Vi gikk nedover Rodeo Drive, men handla ikke noe, fordi hahaha ja, prisene matcher husene hvertfall. Drakk en veldig god smoothie da, det skal være sagt. 

Til slutt dro vi til Beverly Center, et kjøpesenter med masse bra shopping. Fikk svidd av noen dollar der og, haha ups. Dro hjem og kom hjem relativt sent. 

Var veldig kult å se Beverly, selv om shoppingen ikke interesserte oss. Var bare så utrolig fint, og det virket som om det var kjendiser i hver eneste krok, ahha. 

Igår var vi på et såkalt megaparty, som var veldig morro. Bowling, biljard og dansing. Nå sitter vi på bussen mot San Diego!! Gleder meg! Oppdaterer om det senere.

Seal Beach, Melrose Av og Universal

Kl 11.47 i California

Heihei! I går var en veldig lang dag, hvor vi først besøkte Seal Beach, som var en veldig fin strand, og var der i et par timer, så dro vi videre til Melrose og Fairfax avenue. Det er to gater med masse shopping. Besøkte blant annet Dash (!!!) og Supreme. Vi var der i noen timer før vi dro til Universal City Walk, som er en gate rett ved Universal Studios. Der var det både mange butikker med filmtema, men også en del vanlige butikker. Der var vi lenge, egentlig alt for lenge, men det var veldig fint der og vi så også solnedgangen. Utrolig fint!!

 


Flotte Sigge <333 og meg

Rett ved Seal beach


I dag startet vi dagen med skole. Skolen varer forresten enten fra 08.30 - 12.30 eller fra 13.30-17.30. Vi bytter på hvem som starter tidlig og sent annenhver dag. Skolen er greit nok, egentlig. Litt skuffende, spesielt den delen at jeg skulle på et internasjonalt kurs, og det er kun 2 spanjoler i klassen, og det er til og med relativt mange sammenlignet med andre klasser. Senere på dagen skulle vi på et såkalt "welcome party" på Seal Beach igjen, men vi bare badet og slappet av også fikk vi servert mat fra Taco Bell, som egentlig generelt  har vært litt skuffende. Menmen, koselig var det hvertfall!!


 Ønsker du en gratis informasjonsbrosjyre, eller rabatt på bestillingen av reisen, ta kontakt! Kontaktinfo finner du i sidebaren.

#språkreise #EF #longbeach #california

Venice Beach og Santa Monica

kl. 13.10 i California
 
Hei! Som sagt skulle vi jo til Santa Monica og Venice Beach i går, og det var utrolig kult. Vi dro til Venice først, og det var der jeg likte meg best. Virkelig, det var sååå kult. Tror det er av de aller beste stedene jeg har besøkt noen sinne. Hele atmosfæren var bare utrolig, og HELT annerledes enn Norge. Amerikansk kultur > norsk kultur, rett og slett. Folk snakker til deg overalt, og er så hyggelige. Det var masse jalla butikker med unødvendige ting, men kjøpte jo seff noe der også, ahha. Hele den følelsen av å gå bortover standpromenaden og se folk stå på longboard mellom palmene er sååå typisk California, og så kult. 


Santa Monica lå ikke langt unna Venice Beach, og var også veldig fint. Dro først i litt butikker, blant annet Urban Outfitters, Pacsun også videre. Etter det spiste vi middag, en stor gjeng sammen på en koselig restaurant ved Santa Monica pier. Så gikk vi å så på solnedgangen, åå det var fint å se på. 
Nå snart skal vi til Melrose og Fairfax, og shoppe!! Gleder meg!

LA city & Hollywood

Hallo! Sitter nå i loungen på campus, og har endelig litt fritid. Ikke misforstå, det er kjempegøy, men det er fult program HELE tiden, fra morgen til kveld. Men det er SÅ fint her!! Før jeg dro tenkte jeg at det var kjipt at det var innetid klokken elleve, men man er så sliten at jeg legger meg før det. 

Flyturen var ALT for lang, men gikk fint. Første dag ble vi møtt av noen ledere og fikk servert pizza og utdelt rom. Relativt raskt etter dro HELE gjengen, aka ca. 150 personer på Target, og det var gøy!! Dessverre mistet jeg stemmen min nesten 100% første flytur, og ble litt dårlig så har ikke vært helt i hundre enda, men blir bedre nå!!

I går hadde vi første skoledag, og det var egentlig veldig gøy. Læreren vår er såååå koselig!! Dessverre er det bare norske bortsett fra 2 spanjoler i klassen, selvom jeg valgte internasjonal, men det går nok fint. 

Etter skolen dro vi til LA!!! og det var sykt. Vi dro også til Hollywood, og woooow det var kult. Folk i kostymer overalt, håpefulle folk som deler ut mixtapene sine og ikke minst WALK OF FAME!!! Såååå gøy å se for eksempel Michael Jacksons stjerne. Også shoppa vi også, men shoppa veldig lite, siden var litt dårlig og ikke i humør til det. Men var fortsatt morsomt!!
På kvelden dro vi opp til Griffith Observatory og så på LA by night, ååååååå fyf det var fint. 180 graders utsikt av en så fin by er virkelig noe man bør oppleve!!

Senere idag skal vi til Venice Beach og Santa Monica!!! Ååå så gøy, husker når jeg så det på Hannah Montana ogsånn, såå morsomt. Er forresten dårlig internett overalt, så blir dårlig blogging, men det går gå.

#språkreise #EF #longbeach #summer 

Oslo - LAX

Hei! Akkurat nå sitter vi på flyet, og er på vår siste flyvning fra Frankfurt til LAX. SHIT det er sykt at vi faktisk kommer frem i dag!! Dette skal bli en sååå bra sommer!

Stod opp klokken 4 i dag, så denne dagen har gått ekstreeeemt sakte. Tok evigheter før noe skjedde på Gardemoen, men tiden gikk heldigvis ikke så sakte. Det er nok mange som tror det er superkleint i starten, men tro meg, det var det ikke! Vi ant folk vi klaffet med med en gang, så det var ikke noe problem!

dårlige iphonebilder, men har ikke tatt noe ordentlig enda

Det er hele 9 timer til vi lander, hahaha, men er heldigvis nok av filmer og serier og hva enn man måtte trenge. Kanskje jeg får sove litt, som er høyst nødvendig, hahaha. jetlag here i come

følg meg på sosiale medier

Hallo! Denne bloggen har jeg jo for å oppdatere og fortelle om språkreisen, men jeg er ikke sikker på verken hvor mye tid det blir til blogging, heller ikke hvordan internettet er nede på campus og hvor lett det blir å oppdatere bloggen jevnlig. Tenkte egentlig derfor å bare slenge med instagram- og snapchatbrukeren min, hvor det (forhåpentligvis) blir oppdateringer litt oftere enn her. Virker som om det er veldig tett program mesteparten av tiden der nede, så vi får rett og slett bare se! Håper du vil følge meg på min reise!

Pakkeliste

Hei! Fikk et spørsmål om jeg kunne legge ut pakkelisten min, og det kan jeg selvfølgelig! Er nok en goood del ting jeg har glemt å skrive ned, men tror jeg har dekket det viktigste, hvertfall! Si gjerne ifra om du ser noe du vet jeg bør ha med, haha! Jeg prøver å pakke lett, så jeg har plass til masse nytt på hjemveien. Kan ikke dra til USA i fire uker uten å forvente en god del shopping

 

Håndbagasje:

  • Mobil, lader + nødlader + simkort
  • Macbook + lader
  • Speilrekfleks + goPro + ladere + minnekort
  • Lommebok med kort + 150$ + reiseforsikring, + helsekort + Erika
  • Pass og reisedokumenter + studenthåndbok, passkopi, EF regler, vaksinasjonskort, visum og medical form
  • Solbriller
  • Paracet + Ibux + Ibuxsalve
  • Ørepropper
  • Liten toalett mappe m/ litt sminke + deo + parfyme + tyggis
  • Kortstokk
  • Adapter
  • Bok

 


Koffert:

Toalettsaker

  • Tannbørste og tannkrem
  • Ansiktsrens
  • Hårstikker
  • Q-tips + vattdotter
  • Sminke
  • Rettetang og føner
  • Håndkle + shaver + shampoo + balsam
  • Solkrem

Klær

  • 4 bikinier
  • 3 shortser
  • 5 topper
  • 1 tynn bukse
  • 1 genser 
  • undertøy og sokker
  • 1 kjole
  • Tynn cardigan
  • Treningstøy

 

Sko

  • Nike joggesko
  • Flip flopper
  • Sandaler, høye

Annet

  • Skøyteledning
  • Notatbok + penn
  • Nettverkskabel

 

Det var det! Håper du kanskje kan få bruk for den hvis du skal på en lignende tur! 


 Ønsker du en gratis informasjonsbrosjyre, eller rabatt på bestillingen av reisen, ta kontakt! Kontaktinfo finner du i sidebaren.

#språkreise #EF #longbeach #california

4 dager igjen

Hei! Nå begynner det virkelig snart å gå opp for meg at jeg snart er på vei til California. Nå er det bare 4!!! dager til jeg sitter på flyet mot LAX. Ååå blir så glad av tanken. Man merker at mange av oss har fått reisefeber, og jeg er en av dem, haha! 

Jeg stresser litt (mye) med alt som må gjøres før jeg drar. Det har alltid virket som om det er så lenge til, og så plutselig ble det ganske mye på kort tid! Føler også at det er utrolig mange viktige ting jeg kommer til å glemme, selvom jeg prøver å liste alt sammen opp. Reise bort i 4 uker på den måten krever relativt mye papirer og ting som må ordnes!

Forresten, vi fikk vite flytidene for en stund siden. Jeg reiser 09:10 fra Gardemoen, og lander 16.35 i California, lokal tid. Vi mellomlander i Frankfürt, og er der i ca to timer. Vi har også fått tildelt reiseleder, og reiselederen jeg har heter Hallvard. Han har også sendt et brev om seg selv, og virker som en kul type, haha! Den første Long Beach gruppa har også kommet frem, og jeg døør av å se på bilder de legger ut!!! Åååå gleder meg!!Ønsker du en gratis informasjonsbrosjyre, eller rabatt på bestillingen av reisen, ta kontakt! Kontaktinfo finner du i sidebaren.

#språkreise #EF #longbeach #california

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE

 

Heihei! Tenkte jeg skulle svare på spørsmålsrunden, hvor jeg fikk inn en del spørsmål. Er ikke alt jeg svarer på, men det meste.  Er det noe mer du lurer på, bare spør! Kontaktinfo til høyre.

Hvor skal du reise?
Jeg skal reise til Long Beach i California, i USA. Skal bo på en skole, som heter California State University Long Beach, eller enklere sagt, CSULB. 

Når reiser du?
Jeg reiser 25. juni!

Reiser du med en venn eller alene?
Jeg reiser helt alene, men har blitt kjent med så mange allerede at det ikke føles sånn! Har også møtt flere av dem flere ganger. Superkoselig!

Hvem du hvem du sover på rom med, og hvordan bestemmes det?
Ja, jeg sover på rom med en som heter Rachel. Det er sånn at man kan finne en med samme kursnummer, også be EF om de kan sette dere opp som romkamerater. Og på min destinasjon, altså Long Beach, så sover man 2 og 2.

Går man på skole der nede?
Ja, det er jo grunnen til at man drar, på et vis. Det er 4x40min skole mandag-torsdag, men det er jo ikke kjedelig skole! Mesteparten av tiden går på å bruke det engelske språket, i internasjonale klasser. Man har også et prosjekt hvor man skal lage en film fra reisen. Hva koster det?
Selve reisen,  med fly, bo, frokost og lunsj man-tors, simkort, koster 49000kr(først 40, men ble endret pga. valutatillegg. Så kommer utflukter i tillegg, og skal man på alle koster det 9100kr. Så shopping og mat ellers, på rundt 20 000kr tenker jeg. Så utrolig dyrt, det er det.  Men det er en utrolig opplevelse!

Hvorfor valgte du å dra dit du drar?
Jeg valgte Long Beach fordi det rett og slett virker som verdens beste sted å tilbringe sommeren. Utfluktene som hører til visste jeg også at var veldig spennende, og det var rett og slett det jeg hadde mest lyst til. Jeg så også på Florida og Australia, men er glad det ble Long Beach.

Vertsfamilie eller campus?
Jeg skal bo på campus, noe jeg er tror var riktig valg. Forholdet man får med alle de andre menneskene man reiser med blir nok mye sterkere, og mye morsommere på den måten. Til tross for at man får oppleve kulturen på en helt annen måte i vertsfamilie. Og i tillegg, siden jeg reiser alene, er det mye truggere på campus. Har jo hørt tusen skrekkhistorier fra folk i vertsfamilier på språkskoler, hvor de bare gir f i de som bor der. Men det betyr jo selvfølgelig ikke at man kan få en super familie! 

Er det mye skole?
Nei, som sagt er det bare 4x40 min fire dager i uken. Og det er jo ikke skole som vi er vant til, så det tror jeg skal gå utrolig fort. Og jeg er der jo fordi jeg ønsker å bli bede i engelsk, og for å bli tryggere på engelsken min.

Er det utflukter man drar på, hvilke?
Ja, man kan dra til Universal Studios, Disneyland og Adventure Park, San Fransisco, Las Vegas og sannsyneligvis Six Flags. Dette er de man må betale for. Men vi kommer også til å dra til San Diego, flere ganger til Las Vegas, på en svær outlet, til kjente strender som Santa Monica, osv osv.

 


Jeg har veldig lyst til å dra, men usikker på om jeg tør? Hvilken aldersgruppe er de som dra, og drar du alene?
Jeg drar alene ja. De fleste er mellom 16 til 17 år, men det er jo flere som er litt plus minus. Jeg synes hvertfall at det hele med språkreise er å reise alene. Du er avhengig av å være selvstendig, og pga. dette får du anledningen til å utvikle deg. For meg var det egentlig aldri et alternativ å dra men noen jeg kjente fra før. Da blir så mye av spenningen borte!

Betaler du reisen selv?
Jeg betaler rundt 2/3 selv!

Burde jeg velge campus eller vertsfamlie?
Det kommer litt an på hva du tenker er viktigst å oppnå med reisen. Ønsker du å oppleve ny kultur i et fremmed land, vertsfamilie, helt klart. Men ønsker du å oppleve det å bo på en amerikansk skole, og å knytte bånd med mange nye venner, da bor du på campus! Tror det er max 10 av sikkert godt over 300 som skal til Long Beach som har valgt vertsfamilie, haha.

Hva gleder du deg mest til?
Det tror jeg må være det å generelt reise til et helt nytt sted, og å bli kjent med masse nye mennesker!

Jeg har kjempelyst til å reise på språkreise, vet ikke helt hvor, men er veldig sjenert! Er redd for at det ikke skal gå bra. Pluss jeg er ikke supergod i engelsk muntlig, så ja!
Det jeg tenker, er at du ikke kan dra på en sånn reise innstilt på at du er supersjenert. Tenk på at de menneskene du reiser med, de aner ikke hvem du er. Om du er sjenert eller ei. Da kan du rett og slett bestemme deg for å ikke være det, og bare hoppe i det, selvom det kan være litt skummelt. Men etterhvert blir du komfortabel med menneskene, så går det nok helt fint. Og du er der jo for å forbedre engelsken din, da er det jo bare dumt om du er utlært!

 


Hvordan bør man tjene opp penger til turen?
Haha, det er ikke meg du bør spørre om det altså. Jeg har leeeenge prøvd å få meg en jobb, men i Oslo er det så godt som umulig når man er under 16, uten noen erfaring. Så det skjedde ikke, men jeg vasker hos både mamma og pappa, og jeg bruker generelt lite penger i forhold til vanlig. Så jeg har jo fått spart opp litt. Men konfpenga går jo her, haha.

Hvilke butikker SKAL du på?
Har egentlig ikke noen veldige shoppingplaner enda, men må nok en tur innom Supreme, Zumies, Stussy og Adidas Originals Store, haha.

Hva har du planer om å kjøpe?
Har ikke store planer om det heller, men litt klær, mye sko, sminke og MAT.

Hva slags kamera skal du ha med?
Skal ha med Canon EOS 600D og GoPro, og evt. et lite kompaktkamera.

Hvordan famt du andre som skal reise? Finner ingen som skal til min destinasjon..
Søkte rett og slett bare Long Beach 2015 på facebook, jeg, haha. Også er det jo selvfølgelig mange å finne på MyEF.

Hva tror du er aller viktigst å ha med når man skal på en sånn her tur?
Et åpent sinn! Det tenker hvertfall jeg er det aller viktigste. Har du ikke det, blir få ting akuratt som du forestilte deg, og du blir skuffa. Og det fungerer dårlig på en sånn tur, haha!

Håper du fikk svar på det du lurte på!


Ønsker du en gratis informasjonsbrosjyre, eller rabatt på bestillingen av reisen, ta kontakt! Kontaktinfo finner du i sidebaren.

#språkreise #reise #california #EF

Spørsmålsrunde om språkreise

Hei!

Jeg tenker at det kanskje er noen som har litt spørsmål ang. EF, språkreisen, hvor jeg skal, andre destinasjoner osv, så jeg tenkte å sette i gang en spørsmålsrunde. Spør om alt med relevans til språkreise, og jeg svarer så godt jeg kan!


//bilder fra min instagram. følg meg @andreahauger

Husk at om du ønsker en gratis brosjyre, er det bare å ta kontakt med meg! Og skal du bestille reise, så kan du også få rabatt av meg. Kontaktinfo til høyre!

Spør i vei!

Les mer i arkivet » August 2016 » Juli 2016 » August 2015
legg meg til som venn


Hei, mitt navn er Andrea, og jeg er en 17 år gammel jente fra Oslo. I juli 2016 reiser jeg til Cairns i Australia på utveksling, hvor jeg skal være de neste 12 månedene. Bloggen er hovedsaklig for familie og venner, og for å ha et sted å ta vare på alle minnene jeg vil få det året jeg er der nede.
KontaktMail: a.p.h@live.no
Facebook: Andrea Pasman Hauger


Kategorier
hits