Sunshine coast

Nå har Agnhild og jeg kommet Sunshine Coast. Vi fløy ned på tirsdag, møtte familien, titta litt rundt i Brisbane før vi dro til Sunny Coast. Det regna en god del, og jeg begynte å bli veldig syk, men var fortsatt bra. Utrolig deilig med litt mildere vær og litt storbyfølelse! Veldig annerledes Cairns, men på en god måte!!

Det er veldig fint her nede. Ikke så veldig annerledes enn Cairns, men fortsatt ikke helt likt. Det er mer mennesker, litt mer hipt og mer liv. Familien vi bor hos er veldig hyggelige. Det er Anthea og Peter som er foreldrene, Ned, Debela og Sashi + Sunniva som også er utvekslingsstudent men som bor hos familien hele dette året. De passer godt på oss, har et utrolig fint hus og alt er bra!

Nå har vi hatt 3 av 3 surfetimer, og det er sååå morsomt!!! Hadde aldri trodd jeg skulle like det så godt som jeg gjør, men det gjør jeg altså. Det gikk mye bedre andre gangen enn første, og også bedre tredje gangen. Den andre timen klarte jeg å stå ordentlig oppreist hele veien inn til stranda, som føltes så kult!! Var en helt spesiell følelse egentlig, å få det til første gang. Tredje timen prøvde de å lære oss å svinge litt også, som jeg fikk bittelitt til, men det er veldig vanskelig. Det jeg sliter med er å fange bølgene selv, fordi det er så vanskelig å få nok fart. Men hvis instruktørene hjelper med farten er det helt greit.

Kjenner at det er litt trist at man ikke kan surfe i Cairns, nå som jeg fant ut at det var så morro. Har litt lyst til å prøve å dra på surfecamp en gang i fremtida ellernoe, surfing er hvertfall ikke noe jeg vil la ligge helt..

Vi har også vært en tur innom sealife, som var helt okei. Et helt vanlig akvarium. Vi dro bare kort innom, så hadde ikke sykt god tid til å se på alt så godt, men var fortsatt greit. På torsdag dro vi også med vfamilien til en by som het Montville oppe i Hinterlandsa. Var en søt liten by, med litt lokale butikker. Senere den dagen dro vi på kino. Kommer også et lite innlegg om Brisbane etterhvert

 

hjemlengsel + feire jul uten familien

Jeg vet jeg har noen lesere som vil reise på utveksling til neste år, så jeg har lenge tenkt på å skrive litt på hvordan jeg har følt på hjemlengselen siden jeg kom hit, og nå som det er jul og litt ekstra vanskelig tenkte jeg å få ned et par ord om det. Jeg prøver ikke skremme dere, bare si litt om hvordan jeg har hatt det så dere kan forberede dere.

Den første uka jeg var her, var alt på topp. Følte ikkenoe på hjemlengselen, og det så ut som om alt skulle gå uten problemer. Så fort skolen starta, gikk jeg fra 100 til 0, og den første månedens tid etter skolestart angret jeg skikkelig på at jeg dro. Jeg var skikkelig redd og lei meg fordi alt føltes så utrolig utrygt. Jeg angret veldig på at jeg dro, og hver gang jeg facetimet med de hjemme var jeg med ett nesten på gråten. Helt ærlig, så hadde jeg litt lyst til å gi opp og dra hjem, men jeg vet(og visste) med meg selv at jeg aldri ville gjøre det, uansett hvor ille jeg hadde det. 

Men så, etter denne korte perioden, så snudde det veldig. Hjemlengselen forsvant, og sånn har det vært siden. Jeg er sååsåååå glad for at jeg tok sjansen å dro ned hit, ikke minst at jeg ikke dro hjem. Så lenge jeg holder meg opptatt med ting å gjøre, er alt bra. Jeg koser meg som bare det, og er supertakknemlig hver dag. 

Det skal jo sies at jula er littegrann vanskelig her nede. Det skal det ikke legges noe skjul på. Ting gjøres på en helt annen måte enn hva jeg er vant til, og ting føles litt rart. Jula er jo for at familien skal samles, så det føles jo litt rart når jeg er så langt unna familien som mulig. Man savner jo de tradisjonene man er vant med, men jeg merker jo at alt avhenger av hvordan jeg tenker. Så lenge jeg åpner opp for nye ting, uten å sammenlikne med hva jeg er vant med, så har jeg det generelt veldig fint. Selvom jeg jo er veldig glad i juletre, grevinnen og hovmesteren, havreflarn og vinter, så betyr det heller ikke at det jeg har i år er noe dårlig! Å feire jul i dette klimaet er noe jeg ikke kommer til å oppleve særlig mange ganger, så jeg må bare nyte det mest jeg kan. 


instagrambilder @andreapasman
 

et par ord fra andrea som bare måtte dele litt tanker, ellers nyt jula<3

Fitzroy Island

Igår tok Agnhild og jeg en tur til Fitzroy Island., som er en liten øy 45 min unna Cairns. Vi meldte oss på en turisttur, hor vi til og med fikk lokal-rabatt, som var enda bedre. Vi møttes 8 og sjekket inn, og båten dro klokka 9. Været var også dritbra, så vi var bare fornøyde. Det var en utrolig fin øy, hvor vi snorkla, bada, padla i kano og tok en guidet tur i en båt med glassbunn! Utrolig pent og veldig veldig gøy! Vannet var desverre ikke så klart som vi håpet på, men det var uansett veldig  bra! I mars skal jeg tilbringe en uke her på "work experinence", hvor jeg skal jobbe på et skilpadde-rehab. Gleder meg utrolig masse!!! Utrolig rart å gjøre sånt dagene før julaften, men jeg kan ikke si jeg ikke liker det!! Kjenner at jeg er bittelitt glad for at det er ikke er snø og helt winter wonderland hjemme i Oslo, det hjelper litt med å minske hjemmelengeselen..<3<3<3

Slenger bare med masse bilder fra turen, fremfor å snakke om den!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
DCIM\100GOPRO\G0020981. Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God jul<33
 

huset jeg bor i

Har tidligere skrevet litt om byen jeg bor i, men tenkte bare å lage et lite innlegg om huset jeg bor i. Tenkte det ville være fint å ha noen bilder som minner, og kanskje fammen vil se. Bor jo med versmoren min og vertssøsteren min fra Tyskland. Er absolutt fornøyd med huset, mer enn nok plass og har også et bra rom. Sammen med vertsfamilien man får, tenker jeg at huset også er ganske viktig. Det er viktig at man kan føle seg ordentlig hjemme, og ikke at man er i noen andres hus hele tiden. Selvfølgelig er jeg mer komfortabel hjemme i Norge, men jeg kjenner skikkelig at med tiden her føler jeg meg bare mer og mer hjemme. Forholdet med vertsmor blir også bare bedre med tiden som går, så jeg er utrolig fornøyd. 


bak i hagen og foran huset

kjøkkenet, fint utespeil(lol), stua og lucyOLYMPUS DIGITAL CAMERA
søte bildesnora mii

busstoppet mitt og bak huset

 

<3<3 macen har vært på service så det hjalp ikke m blogginga, men nå kommer det litt mer innlegg etterhvert hvertfall

video - dykking i great barrier reef

Slang sammen litt klipp fra dykketuren vår i september, og tenkte jeg kunne dele den med dere! Litt dårlig gopro-filming og dårlig sikt under vann gir ikke verdens beste video, men hvertfall littegran å se på. Hvis man ser etter ekstra godt helt på slutten i de mørke klippene kan man også se en hai som er dritnærme;);)))) dritskummelt

Husk HD<3<3

the last dayss

lokal tid: 12.10 am

Tenkte bare å svippe innom å fortelle om de siste dagene(holder løftet om å blogge mer). Idag var vel sånn sett egentlig første dag i ferien, og det er så digg!! På lørdag dro jeg på kino med en venninne fra Sveits, Nadine og en australsk kompis. Så på Fantastic Beast filmen, som var helt Ok, haha. Så dro vi hjem til Nadine hvor vertsmoren hennes hadde en liten get together med familien(det bor en også italiensk jente, som vi også kjenner), noen tidligere franske studenter og min vertsfamilie, samt noen andre jeg egentlig ikke vet hva er. Det var kjempekoselig, gjorde ikke stort annet enn å snakke og spise og ja, kose oss<3<3

Dagen igår gikk ikke til stort, trente tidlig på morningen, spiste en digg frokost og dro til byen og handlet litt julegaver og slikt. I dag kom Milla og Agnhild ganske tidlig, for å lage brownies. Den var dritgod(men Toro, du vinner alltid), også spilte vi masse kort, chubbybunny og masse annet tull, før vi dro ut til byen for å hente kameraet jeg bestilte på nett. Selvfølgelig var det noe feil, så får ikke objektivet før tidligst onsdag, men etter det skal jeg få lekt med kameraet og ta massemasse bilder!! Gleder meg. Etter det dro vi å kjøpte pizza, dro ut på et lookout sted oppi fjellene, og koste oss med fin utsikt, fin musikk og fin(god) pizza!! Nyter virkelig ferien. <3<3<3<3


nytt kamera, stranda med Agnhild og to jenter fra Sveits, roadtrip, pizza i bilen, beerpong og selfieee

Blogges snart igjen;)
 

sommerferie!!

lokal tid: 7:00 pm

Ja, da var det endelig sommerferie!! Det høres bare så utrolig rart ut å si det, samtidig som jeg hører på julemusikk og planlegger julegaver.. Rart er det, men blir så utrolig godt også! Fra nå er det 8 ukers ferie, så akkurat som den i Norge. De siste par ukene har vært fylt med en hel del skole, og denne uken hadde vi "block exams" som egentlig bare er tentamener, hvor du kun drar på skolen når du har exam. Hadde 3, to i matte og en i engelsk, og tror begge to gikk veldig greit! Såå digg å kunne legge vekk skoleuniformen for de neste to månedene..

Det er helt utrolig at halvparten av skolen her nede allerede er forbi, og at jeg nærmer meg halvveis med oppholdet mitt. Er også utrolig masse internasjonale som reiser nå, som er skikkelig rart. Selvom jeg savner Norge og alle hjemme, så er jeg så utroooolig glad for at jeg ikke skal hjem enda!! Har gjort masse gøy hittil, og skal bare fortsette å gjøre masse mer. (skal også prøve å blogge litt mer gjevnlig, lover)


hadde ikkenoe bilder så bare et skjermbilde av vscoen min, @andreahauger
 

Vet ikke helt enda hva jeg skal i starten av ferien, men det blir nok litt planer etterhvert. Litt tid går jo til julegaveshopping og alt det, som jo er superkoselig. Forventa jaggu ikke noe julestemning her nede, men må innrømme at den sniker seg innpå, til tross for 33 grader og stekende sol.. Har arrangert å lage julekalender med Milla og Agnhild, hvor vi gir 12 gaver til hver, som er superkoselig!!! Jul blir annerledes her, ja, men koselig skal det nok bli. <3

Ellers har jeg ikke så mye mer å si, ville bare svippe innom og gi litt lyd fra meg(takk Agnhild, det var du som fikk meg til å blogge. Les bloggen til Agnhild her ;))) Har også vurdert å kjøpe meg nytt kamera som en julegave til meg selv, som jeg påstår at "skal gjøre det enklere for meg å blogge". Vi alle vet jo at det ikke skjer, men det er jo fint å ha noe å skylde på, eller hva?

lots of love from down under<3

marked i palm cove

lokal tid: 15:00

Tenkte å prøve å skrive litt mer om dagligdagse ting, fremfor kun de store, såååå det er det jeg holder på med nå haha

På søndag fikk jeg være med vertsfamilien til Agnhild opp til Palm Cove, hvor det var marked. Palm Cove er en fin strand som ligger rundt 20 minutter unna. Vi gikk gjennom markedet et par ganger, hvor de selger mye rart. Det er veldig mye håndverk av alle slag, en del klær og mat. Vi kjøpte ingen ting, bortsett fra noe de kalte potato twisters, eller noe i den duren. Har faktisk sett videoer på det på Facebook og sånt den siste tiden, så det var jo litt gøy. Var ellers fint vær, men guri nå begynner det å bli for varmt. Og dette er jo ikke det varmeste en gang!! Tenkte jo at etter alle somrene som er tilbrakt i syden, at jeg ville tåle varmen. Men jeg syns det er noe helt annet her. Vet ikke helt hva det er, men varmen er helt annerledes. Ja, vet jeg ikke skal klage, men det er faktisk litt ille.. haha

Processed with VSCO with e7 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

 

snakkes <3<3

byen jeg bor i

lokal tid: 17.30

Det er vel bare å innse at hvert eneste innlegg på denne bloggen blir å starte med "nå var det visst veldig lenge siden jeg sist blogga".. Er egentlig urolig skuffa for at jeg har gjort det så dårlig, siden det er en så god måte å ta vare på minnene mine. Og ja jeg sier det igjen, skal prøve å bli bedre!! 

I dag tenkte jeg rett og slett å skrive litt om området jeg bor i. Jeg valgte selv hvor jeg skulle, siden dette er nødvendig når man går medier og kommunikasjon. Som jeg har nevnt tidligere bor jeg i Cairns, som ligger relativt langt nord i Queensland, også kalt Tropical North Queensland.  Det er en ganske liten by, med rundt 150 000 innbyggere. Jeg bor rundt 10 minutter med bil unna sentrum, og rundt 30 minutter med buss. (Kollektiv transport her er forresten helt på trynet, og jeg savner Ruter i Oslo som bare det(selv om jeg alltid klager på det når jeg er hjemme, men jeg skal aldri klage igjen)).

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset
lagunen i byen og hagen vår

Sentrum er også ganske lite og enkelt. Det er et shoppingsenter, som har helt greie butikker. De har ingen butikker som jeg allerede kjenner til da, som er litt rart. Trodde alle steder hadde HM, haha, tydeligvis ikke. Ellers så er det en hovedgate fra senteret ned til havet, hvor det er litt butikker og restauranter osv. Ved vannet så er det dessverre ingen strand, og det som kunne vært en strand er rett og slett bare stygt og gjørmete. Tror det kan være en del krokodiller der også, haha. De har da lagd en lagune helt inntil vannet, som er ganske kjekt å ha, siden det nesten tar en time å komme seg til stranda med buss.

Ellers er byen ganske simpel, og kan være ganske kjedelig til tider. Jeg er litt spent på hvordan sommerferien går, i og med at det er 8 ukers fri, og ikke så mye å gjøre i byen. Vertsmoren min er ikke typen til å reise rundt noe særlig på tur, men har planlagt en tur til Sunshine Coast med Agnhild, hvor vi skal være i 2 uker mens vi bor i en annen vertsfamilie. Det gleder vi oss masse til!!

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
rusty's fruktmarked, palm cove og milla og meg<3<3

Til tross for alt, er det en ganske grei by å bo i. Det finnes nok mer interessante byer, men det er en behagelig avslappet livsstil her, og ikke alt for masse mennesker. Det er jo utrolig godt klima(selv om det er litt for varmt), og generelt en søt koselig by. 
 

bilder fra den siste tiden


 

endelig ferie!

lokal tid: 11:15

Da var det jaggu blitt en måned siden sist jeg blogga. Hadde så store planer for å blogge ofte her nede, meeen det var vanskeligere enn antatt. Skulle gjerne tatt å skrevet om alt jeg har gjort siden sist, men det er så mye forskjellig at jeg ikke vet hvor jeg skulle starta. Jeg kan heller lage en kollasj senere med bilder fra den siste tiden. 

Nå sitter jeg ute i hagen, og spiser en god frokost. I dag er første dagen av ferien, som er utrooolig deilig. Dette er sånn sett vårferie(ja det er vår her, det kødder med hodet mitt også), og den varer i over to uker. Har vært veldig lenge på skolen nå, så det blir utrolig godt med to ukers pause. Jeg har ingen store planer for ferien, bortsett fra en liten tur til et lite feriested på en strand med vertsfamilien og en annen familie. Dette er neste helg, og jeg tror det blir koselig! Er ikke noe spesielt som skjer der, men fint å dra litt bort i blant. Ellers skal vi bre kose oss på stranda, spise god mat og nyte ferien!

De tre siste dagene før ferien var vi på seilecamp. Noen internasjonale fikk være med på en tur som er i et fag på skolen, og vi ble med! Vi var ved Lake Tinaroo, typ 2 timer unna Cairns. Det var veldig moro å seile, og vi fikk det til og med ganske bra! Nå har jeg også et form for seilesertifikat, som også er gøy!DCIM\100GOPRO\GOPR0613.
DCIM\100GOPRO\GOPR0619.
DCIM\100GOPRO\GOPR0631.
Skal prøve mitt beste på å få opp en jevnlig oppdatering, men kan ikke love noe, haha<3<3 

uka som gikk

lokal tid: 6:15pm

Da var enda en uke over, og bare 4 uker igjen til ferie!! Gleder meg som et barn, allerede alt for lei skolen. Denne skoleuka var egt relativt kjedelig. Var syk en av dagene, og ellers skjedde det ikke stort. Var ute å spiste middag med fæmmen, inklusive sønnen og kona til vmor, med 2 barn og 1 utvekslingstudent. (akkurat det er helt vilt. de er 22 år, har to barn, en på 2 år og en under 1, to hunder, og en utvekslingsstudent?? det er jo to år eldre enn broren min?? sykt) Det var veldig hyggelig, og vi spiste på en veldig fin sportsklubb. Ellers var det lite som skjedde, skolen var sånn sett kjedelig som alltid, haha.

Helga fløy jo forbi som den alltid gjør. Fredag var vi på BBQ med en hel haug av de internasjonale, som var veldig koselig. Lørdag spiste vi pannekaker til frokost på Helgas Pank´cake House(<3beste) og resten av dagen bare slappa vi av. Dro også på en fest til noen australske, men den var så dårlig at vi nesten snudde i døra, og dro tilbake til byen. Dagen igår gikk med til prokrastinering av engelsklekser, solte meg litt, og ellers bare slappa av. Er utrolig fint vær her, og sykt godt og varmt<33 vinteren her <33I dag hadde jeg den første treningssøkten her nede i tillegg. veldig lenge siden sist, men gud hvor godt! Er et helt okei treningssenter, ikke særlig moderne apparater, men er samtidig badebasseng der, eget jentegym, boksesal osvosv. tTrener med en sveits venninne, som er veldig bra!

Pappa spurte meg forresten om å rangere livet mitt akk nå fra 1-10, og jeg svarte 9. Må si det er veldig bra!!

instagram lately

Tenkte jeg bare kunne slenge opp litt fra instagrammen min, siden jeg har blogget så lite. følg meg @andreapasman

Dykking i The Great Barrier Reef

lokal tid: 9:46pm

(Nå har vi endelig fått wifi hjemme, og skal dermed prøve å blogge litt mer ordentlig, og jevnlig)

Denne helga var vi å dykket i Great Barrier Reef. For to uker siden fullførte vi første halvdel av Open Water Dive Course, hvor vi lærte teori og var i basseng. Denne helgen dro vi ut for å fullføre siste del av kurset. 

Klokka 8 lørdag morgen dro vi ut med buss til båtterminalen, og gikk på en båt der. Den kjørte vi i rundt en time, før vi bytter over til en større båt. Egentlig skulle vi gjøre de to første dykkingene på den lille båten, men av en eller annen grunn byttet vi over til den store med en gang. Her skulle vi sove over, så det var digg å bare bytte med en gang. De fire første dykkingene var med instruktør(3 første dag, 2 siste andre dag), og den siste var helt på egen hånd (med en buddy, som man alltid skal være med). Det var utrolig morsomt, og en helt utrolig opplevelse! Jeg hadde ikke forventet at det skulle være så "enkelt" som det var, men det var ikke noe problem! Er utrolig mye stress med alt utstyret, men når du først er i vannet er det så morsomt! 

Jeg skal være ærlig, Great Barrier Reef var faktisk ikke så Great som man forestiller seg. Jeg så for meg et hav av farger, men det meste var helt utvaska. Uansett var det utrolig fint, og jeg har både sett Nemo og en stor skilpadde, og masse haier, så det er utrolig gøy.

Noe som egentlig var det mest spennende på turen var en "nattsnorkelling". Etter middag og solnedgang, hoppet vi i våtdraktene atter en gang, tok på snorkel og la oss ned på en liten platform som de senket ned i vannet. Så kasta de ut noe form for mat til fiskene, og rett foran oss svømte det utallige svære fisker, og MASSE haier. De var bokstavelig talt rett foran oss, og det var en hai som svømte inn i goproen min flere ganger!! sykt opplevelse.

Det var en utrolig bra helg, og jeg er nå også en sertifisert dykker! Håper jeg får dykket mer mens jeg er her, selvom det er veldig dyrt.

snakkes<3<3 

Første måned som utvekslingsstudent

I lange tider har jeg blitt rådet om å komme meg ut i verden, for å oppleve mer enn det som er kjært og nært, for å bli mer kjent med meg selv og den store verden rundt meg. ?Dra på utveksling, det er helt fantastisk!?

Alt dette stemmer nok også helt sikkert. Jeg burde dra ut for å oppleve,  for å bli bedre i engelsk, for å prøve noe helt nytt. Jeg lærer nok masse om meg selv, og vokser nok mye det året jeg er her. Men det var en ting de glemte å fortelle.

Og det er hvor jævla skummelt det kan være.

De aller fleste dagene koser jeg meg masse, og har the time of my life. Men så er det de litt kjipe dagene. Vi alle har de, og jeg hadde de hjemme i Norge også.  Men her er det så utrolig mye verre. Hjemlengselen kommer som et slag i trynet, og alt jeg vil er å dra hjem.  Jeg har tenkt mange ganger på hva foreldrene mine ville sagt om jeg sa jeg ville hjem, og hva alle vennene mine hadde sagt. Det jeg har kommet frem til er at jeg aldri, aldri, ville dratt hjem. Ikke nødvendigvis fordi alt her er bra likevel, men fordi jeg ikke hadde klart å innrømme for meg selv, og for alle andre, at jeg ikke var sterk nok til å klare det.

Hele livet har jeg tenkt at jeg klarer meg på egen hånd. At jeg ikke trenger noen å støtte meg på, eller å søke trygghet hos. En ting jeg har lært her nede, er at det er feil. Jeg trenger trygghet og jeg trenger noen å støtte meg på. Heldigvis har jeg fått noen utrolig gode venner her nede, at jeg nå har det her nede også.

Man skulle trodd at alt som skjedde på utveksling var spennende, men når livet her blir hverdag, merker man utrolig godt at det er så mye som mangler. Små ting som er en del av hverdagen hjemme, som bare er borte nå. Det er først nå man innser hvor viktige de små tingene er, og hvor mye det egentlig betyr.

Ikke misforstå, jeg koser meg masse her nede. Jeg gjør noe gøy nesten hver eneste dag, og opplever stadig nye ting. Jeg møter nye mennesker jeg ellers aldri ville blitt kjent med, og jeg lærer stadig nye ting om verden, og meg selv. Jeg vet også selv, at om 11 måneder, så er jeg så takknemlig for at jeg bestemte meg for å dra, desto mer glad for at jeg ikke dro hjem.

 

(ikke bli bekymra nå mamma og pappa, jeg har det fint. men jeg savner dere veldig<3)

 

De siste dagene + første skoledag

lokal tid: 21:10

Da var det visst blitt en stund siden sist jeg skrev her. Vi har ikke wifi, så velger å ikke oppdatere så ofte frem til vi etter hvert får det(forhåpentligvis).

De siste dagene har gått fort forbi. Har blitt kjent med en del internasjonale studenter, som bor hos folk vmor kjenner. Har vært på stranda et par ganger, vært ved lagunen, som er et basseng rett ved ”stranda”, siden det ikke er noen ordentlig strand i byen. Vertssøsteren min kom også på fredag, og hun er veldig søt. Vi er veldig forskjellige, men jeg tror vi kommer godt overens etter hvert. Igår var i også i en liten regnskog i nærheten, som var veldig gøy!

I dag var det også plutselig første skoledag. Jeg skal gå på Trinity Bay State High School, og begynte nå i term 3(av 4) i 11th grade. Det var rundt 40 internasjonale som begynte i dag, hvor alle i hovedsak er fra Tyskland og Italia, og de fleste skal også kun være her for 3 eller 6 måneder. Det var veldig mange av dem som satt og snakket på sitt eget språk, som gjorde det veldig vanskelig. De første tre periodene gjorde vi ikke mye, fikk kun informasjon, kjøpte uniformer og gikk rundt på skolen. Det er en veldig stor skole, med 1700 elever. Siste periode hadde vi time, hvor jeg først havnet i feil klasse, men fant riktig til slutt. Det var et fag som heter Photo-Imaging Studies, og jeg var den eneste internasjonale der. Fikk inntrykket av at ingen i klassen brydde seg om en shit, og læreren prøvde heller ikke å introdusere meg på noen måte, som var veldig dumt. Forhåpentligvis er de andre fagene bedre.

Det var først nå som skolen startet at jeg begynte å kjenne på litt hjemmelengselen. Det var vel fordi det var så mye nytt og skummelt på en dag, men jeg antar(og håper) at det blir bedre når jeg kommer inn i systemet på skolen. Ellers er vel alt greit her nede! Bortsett fra at jeg tror jeg har ørebetennelse, og kan ikke høre på det ene øret:/// haha jaja

<33

Flytur og første dag i Cairns//Lokal tid: 20:47

Da var jeg omsider i Cairns, og er straks på vei til å legge meg. Er utrolig sliten, og jetlagged som bare det.

Første fly gikk fra Gardemoen 17.00 på søndag, og landet i Cairns 12.30 i dag.  Det var en grusom lang flyrute, med stopp i London, Hong Kong og Brisbane. Vi var rundt 40 som reiste sammen fra Oslo, og videre derfra reise jeg sammen med 4 andre.

Vertsmoren min kom og hentet meg, og etter å ha vært litt med henne måtte hun tilbake på jobb. Da fikk jeg endelig tatt meg en etterlengtet dusj, og slappet godt av. Litt senere dro vi på besøk til sønnen til vertsmoren min, som er gift med to barn og to hunder.  Følte meg veldig utilpass der jeg var, meeen de har hatt så mange utvekslingsstudenter hos seg tidligere, at det nok bare er jeg som føler det sånn.

Så skyndte vi oss tilbake til vertsmoren min for å se Home and Away, som tydeligvis er veldig viktig for dem, haha. Så lagde vi pizza, og nå har jeg omsider kommet meg til sengs.

I morgen skal jeg møte en student fra Sveits, som en av venninnene til vm har tatt imot hos seg, så det er veldig fint. Min vertssøster kommer ikke før på fredag, så det er fint å ha noen å bli kjent med noen allerede nå!

Snakkes senere, alle hjemme i Norge <3 <3 Det er veldig fint her hvert fall, og det ser ut til at jeg skal trives godt.Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 preset
Processed with VSCO with f1 preset
dårlige iphonebilder, men det får jaggu duge
 

Utveksling til Australia

Hei! I morgen (i dag, 3. juli) reiser jeg til Australia på utveksling! Jeg skal være der i 12 måneder, bo i vertsfamilie og gå på high school. Skriver på denne bloggen nå i hovedsak for at familie og venner kan følge med på hva jeg gjør, og for at jeg også har et sted å samle alle minnene jeg får der nede. 

Jeg skal altså bo i vertsfamilie, som består av vertsmor, Cheryl, og to hunder. Skal også bo med en annen utvekslingsstudent fra Tyskland som heter Charlotte, som blir veldig bra. Har hørt utallige skrekkhistorier om vertsfamilier, men så langt virker min veldig bra! Siden hele året er helt omvendt nede i Australia, er det vinter der nå. Det vil også si at jeg begynner på skoleåret midt i året deres. Første skoledag er allerede 11. juli, noe som er litt kjipt men veldig spennende. 

Jeg er veldig spent, og jeg gleder meg masse, men samtidig er jeg livredd. Det er vel de aller fleste natten før de reiser bort fra alt og alle de kjenner for det neste året? Jaja, kan ikke si det kommer som et sjokk. Det eneste jeg vet er at alt jeg skal fokusere på er å gjøre dette året til det beste det kan bli, selvom jeg nok møter mange hindringer på veien!

Vi er rundt 60-70 nordmenn som reiser nedover samtidig, men det er kun en som skal bo i samme by som meg. Flyreisen tar rundt 35 timer, med mellomlandinger, noe som er heeelt jævlig. Jaja det går vel det også, haha

Det var vel alt jeg hadde å si for denne gang. Er veldig rart og blogge igjen, så jeg husker ikke helt hvordan det bør gjøres. Håper også jeg klarer å oppdatere dere hjemme relativt jevnlig, meen kan ikke love noe. men skal prøve <3

 

Om du ønsker å følge med på utvekslingsåret mitt, følg meg på instagram og snapchat. Forhåpentligvis er jeg flink til å oppdatere der.  

Les mer i arkivet » Januar 2017 » Desember 2016 » November 2016
legg meg til som venn


Hei, mitt navn er Andrea, og jeg er en 17 år gammel jente fra Oslo. I juli 2016 reiser jeg til Cairns i Australia på utveksling, hvor jeg skal være de neste 12 månedene. Bloggen er hovedsaklig for familie og venner, og for å ha et sted å ta vare på alle minnene jeg vil få det året jeg er der nede.
KontaktMail: a.p.h@live.no
Facebook: Andrea Pasman Hauger


Kategorier
hits